U16-maajoukkue kaatoi Venäjän

U16-maajoukkue kaatoi Venäjän

01.5.2016

Suomen alle 16-vuotiaiden (1.1.2000) poikien maajoukkue voitti vappuaattona Venäjän 1-0 (1-0) Eerikkilässä UEFA Development Tournamentin ottelussa. Suomen maalista vastasi Johannes Kytilä.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja ensimmäiset minuutit mentiin päädystä päätyyn. Kumpikaan joukkue ei tuntunut saavan peliä hallintaansa.

Päävalmentaja Kimmo Lipponen ohjeisti suojattejaan ottamaan pallon kontrolliin ja vähentämään hätäilyä.

- Pelattiin luonnonnurmella ja pallo pomppi miten sattui. Siitä syntyi välillä tietynlainen pelko pelata ja se aiheutti hätäilyä pelaajissa.

Molemmat joukkueet hyökkäsivät vauhdilla vuorotellen ja varsinkin Suomen Niklas Jokelainen ja Tobias Fagerström aiheuttivat Venäjälle hankaluuksia pystyjuoksuillaan ja kovalla prässillään. Fagerström pääsi puolen tunnin kohdalla puolittaiseen läpiajoonkin, mutta Venäjän kapteeni Aleksandr Mikhailov saavutti miehen vielä viimeisillä metreillä.

Ottelua oli takana 35 minuuttia kun Jaakko Oksasen kulmapotku tavoitti Johannes Kytilän, joka puski pallon maaliin. Ensimmäisen puoliskon viimeiset minuutit sujuivat rauhallisissa merkeissä ja tauolle mentiin Suomen 1-0 johdossa.

Venäjä pyrki aloittamaan takaa-ajonsa samantien, mutta Suomi ei peruutellut. Jokelainen ja Fagerström jatkoivat Venäjän puolustuksen härnäämistä ja Suomen keskikenttä hallitsi peliä ajoittain hienosti. Venäjän hyökkäykset pysähtyivät usein Eetu Pellikan ja Johannes Kytilän katkoihin tai viimeistään maalivahti Joona Tiaisen käsiin.

Ottelun viimeiset kymmenen minuuttia Venäjä haki tasoitusta ahnaasti. Tiainen venyi kuitenkin maalillaan hienosti.

Viimeisen kympin aikana kentälle tullut Akseli Ollila pääsi loppuminuuteilla läpiajoon kaksi kertaa. Ensimmäiseen läpiajoon Venäjän puolustus kerkesi kuitenkin vielä väliin ja jälkimmäinen päätyi yläriman kautta maalivahti Anton Shitovin käsiin. Pian tämän jälkeen ottelun päätuomari Joni Hyytiä vihelsi ottelun päättyneeksi.

Päivän ensimmäinen ottelu Ruotsin ja Islannin välillä päättyi Islannin 3-2 voittoon.

Suomi - Venäjä 1-0 (0-0)
35. 1-0 Johannes Kytilä

Suomen kokoonpano:
Joona Tiainen Kuusysi
Tuomas Ollila KäPa
Johannes Kytilä HJK
Iivari Kulju FC Jazz
Tariq Kazi Ilves >> 23. Sami Nissinen JJK
Jusif Ali HJK >> 53. Eetu Pellikka KuPS 
Jaakko Oksanen HJK
Anssi Suhonen KäPa >> 53. Ville Räty KäPa
Jyri Kiuru KäPa
Tobias Fagerström BK-46
Niklas Jokelainen AC Oulu >> 73. Akseli Ollila KäPa

LÄhde: www.palloliitto.fi