TU19-maajoukkue avasi karsinnat tasapelillä

TU19-maajoukkue avasi karsinnat tasapelillä

12.9.2017

U19-tytöt avasi EM-karsintaturnauksen tiistaina Eerikkilässä Israelia vastaan ja jäi 1-1 (0-0) –tasapeliin.

Suomi hallitsi ottelua alusta alkaen, mutta ei pystynyt luomaan todellisia tekopaikkoja tiiviisti puolustaneen Israelin maalille. Suomi pyrki liikuttamaan Israelin puolustusryhmitystä, mutta epätarkkuus syötöissä johti usean lupaavan hyökkäyksen tyrehtymiseen.

Israel iski myös terävästi paikan saatuaan ja kylmää vettä Suomen niskaan tuli 35. minuutilla, kun pallo vietiin pilkulle käsivirheen seurauksensa. Maya Chitman laukoi 11 metristä kuitenkin ohi maalin.

Suomi haki vaihdoilla voimaa tauolla ja otti peliä yhä enemmän haltuunsa. Paikat jäivät kuitenkin edelleen puolittaiseksi, kunnes 65. minuutilla Jutta Rantala pelasi tilanteen loppuun saakka ja hiukan epäonnistunut laukaus painui Israelin maaliin.

Johtomaali ei kuitenkaan avannut Suomen peliä ja Israel pääsi edelleen iskemään välillä vaarallisesti. Aivan ottelun lopulla tämä myös kostautui, kun Sarit Winstok laukoi 93. minuutilla vapaapotkusta komeasti tasoituksen Milla-Maj Majsaaren taakse.

- Olimme huonoja verrattuna siihen mihin pystymme. Teimme itse tämän itsellemme vaikeaksi. Toki pitää nostaa Israelille hattu, he taistelivat suurelle sydämellä, Suomen päävalmentaja Marianne Miettinen sanoi.

- Helppoja virheitä tuli aivan liikaa ja syvällä puolustava vastustaja on ollut meille ennenkin haaste.

Katse käännettiin Suomen leirissä kuitenkin eteenpäin.

- Olennaista on nyt että palaudumme tämän illan ja huomenna alamme katsoa kohti seuraavaa peliä. Siihen tuomme varmasti tuoreita jalkoja, sillä meillä on laaja ja tasainen ryhmä. Tavoitteena on edelleen ilman muuta lohkovoitto.

Päivän ensimmäisessä ottelussa Serbia voitti Suomen seuraavan vastustajan Bosnia ja Hertzegovinan 3-0 (1-0).

Lähde: www.palloliitto.fi