TU17 hävisi toistamiseen Norjalle

TU17 hävisi toistamiseen Norjalle

15.5.2014

Suomen alle 17-vuotiaiden (1.1.1997) tyttöjen maajoukkue kärsi keskiviikkona tappion Norjalle 2-4-lukemin. Suomen molemmista maaleista vastasi Kaisa Collin.

Suomi kärsi joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa maanantaina 1-5-tappion. Tuo peli ei tyydyttänyt maajoukkuevalmentaja Marko Salorantaa.

- Paransimme tänään kokonaisvaltaisesti, vaikka tappio tulikin. Pystyimme luomaan maalipaikkoja ja pitämään palloa, luotsi totesi Palloliiton sivuilla.

- Pallollinen pelimme oli parempaa, mutta opimme kyllä mitä pienet virheet ja pienten asioiden tekemättä jättäminen merkitsee kovaa joukkuetta vastaan.

Norjan ensimmäinen maali vajaan puolen tunnin kohdalla jätti Suomi-leiriin hieman jossiteltavaa. Norjalainen keskitti pallon maalille, jossa sen nappasi maalivahti Henriikka Mäkelä. Hyökkääjä kuitenkin pelasi tilanteen loppuun ja pääsi horjuttamaan vahtia. Pallo tippui pelattavaksi ja jatkopallon sisään iski vierailija.

Suomen avauspuolikkaan paras tilanne osui Tiia Savolaiselle. Hän murtautui hyvin laidaltaan pitkällä kuljetuksella, mutta sijoitus kimposi takatolppaan. Tässä suomalaiset olisivat voineet olla valppaampia, sillä jatkopallon vei jälleen norjalainen.

Puoliajalla Suomi vaihtoi kentälle Kaisa Collinin. Nuoresta iästään huolimatta varsin kokenut maajoukkuepelaaja piristi joukkueen peliä ja iski tasoituksen vajaan tunnin kohdalla.

- Collin toi virtaa ja on todella monipuolinen pelaaja. Hänen ensimmäinen maalinsa oli hieno laukaus noin 25 metristä, Saloranta kehui.

Vain kaksi minuuttia ehti kuitenkin kulua, kun Norja uusi johtonsa. Tällä kertaa kaukolaukaus upposi noin 30 metristä. 1-3-osumaa ei odotettu kauan. Norjalainen onnistui ohittamaan Ella Alakomin ja keskitti maalille, josta vierailija ei tälläkään kertaa erehtynyt. Norja oli kaiken kaikkiaan paikoissaan tehokas.

Seuraavaksi Juulia Grönlund linkosi pitkän sivurajan, jota Anita Abu pääsi hieman jatkamaan. Pallo tavoitti Heidi Kollasen, joka tiputti sen alaspäin Collinille. Hyökkääjä tykitti pallon ylärimaan, mutta kävi itse hoitamassa jatkopallon verkon perukoille.

Norja kaunisteli lukemia vielä 83. minuutilla. Saloranta oli pettynyt tappioon, mutta piti leiripäiviä onnistuneina ja äärimmäisen tärkeinä.

- Pelaajien ei tarvitse laittaa päitä pensaaseen. Norja onnistui kovalla prosentilla, mutta mekin pystyimme viemään peliä. He olivat pelanneet kaksoismaaottelun helmikuussa, me viimeksi seitsemän kuukautta sitten.

Vuonna 1997 syntyneet kokoontuvat seuraavan kerran syyskuussa. Edessä on ikäluokan vaihto, joka tarkoittaa, että tulevaisuudessa heidän valmentajaan toimii Marianne Miettinen.

Suomi-Norja 2-4
29' 0-1
58' 1-1 Kaisa Collin
60' 1-2
66' 1-3
67' 2-3 Collin
83' 2-4

Suomen kokoonpano:
12 Henriikka Mäkelä
2 Juulia Grönlund
3 Maaria Roth
6 Ella Alakomi ->> 85. 5 Jasmin Miettinen
7 Kim Kokkola ->> 46. 10 Kaisa Collin
9 Heidi Kollanen (C)
13 Vilma Lindström ->> 24. 8 Olga Ahtinen
15 Tiia Savolainen
16 Janni Kurokallio ->> 59. 14 Anita Abu
18 Vilhelmiina Aalto
20 Iida Nurmos ->> 85. 11 Iida Laakkonen

Vaihtopelaajat:
1 Sara Tani
19 Frida Lähteenmäki

Ei kokoonpanossa:
4 Selina Mustajoki
17 Roosamari Hannukkala

Lähde: www.palloliitto.fi