Suomalaislupaus sopimukseen Hollannin pääsarjaseuran kanssa

Suomalaislupaus sopimukseen Hollannin pääsarjaseuran kanssa

15.5.2018

JJK-kasvatti, 2001-syntynyt Oskari Sallinen, on solminut kahden vuoden sopimuksen Hollannin pääsarjaseura FC Groningenin kanssa.

Kesäkuussa 17 vuotta täyttävä Sallinen on kuulunut Groningenin organisaatioon jo vuoden ajan lainasopimuksella JJK:sta. Nyt Groningen siis päätti käyttää lainasopimukseen liittyneen kahden vuoden option.

- Aikani Groningenissa on sujunut hyvin ja koko ajan on tuntunut siltä, että optio käytetään. Maaliskuussa seura ilmoitti halunsa pitää minut täällä, ja nyt sopimus virallistettiin, Sallinen kertoo JJK:n sivuilla.

Kyseessä on käytännössä akatemiasopimus, jossa on kuitenkin kaikki pykälät olemassa mahdollisesta noususta edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon.

Viime kesänä Sallinen pelasi ennen siirtymistään Hollantiin JJK-paidassa A-junioreiden SM-sarjassa sekä reservijoukkue Villiketuissa ja ehti kaiken huipuksi tehdä Veikkausliigadebyytin vierasottelussa HJK:ta vastaan. Sen jälkeen matka vei Groningeniin, jossa Sallinen aloitti pelit U17-joukkueen mukana.

- Jo viime syksynä pääsin kuitenkin pelaamaan myös Groningenin U19-joukkueessa. Joulusta lähtien olen käytännössä pelannut vain U19-porukassa. Sarjakautta on jäljellä yhden ottelun verran, ja sitten tulen Suomeen lomailemaan pariksi viikoksi, Sallinen kertoo.

Lähde: www.jjk.fi