(c) Kymppipaikka.fi

Stadi Cupissa yli 6000 tyttöpelaajaa

10.6.2014

Tiistaina käynnistynyt Suomen suurin tyttöjalkapalloturnaus, Stadi Cup, pelataan tänä vuonna 29. kerran. Mukana on yli 300 joukkuetta ja yli 6000 pelaajaa, jotka nauttivat jalkapallon hienoudesta Töölön ja Käpylän jalkapallokentillä 10.–15. kesäkuuta.

Stadi Cup on aikaisempina vuosina pelattu kesäkuun ensimmäisellä viikolla, mutta nyt turnaukset pelit otellaan viikkoa myöhemmin. Turnaus alkaa jo nyt tiistaina, joten peleille on nyt varattu yksi päivä aikaisempaa enemmän.

- Kenttä- ja tuomariasioiden takia turnaus päätettiin siirtää viikkoa myöhäisemmäksi. Se on hieman vaikuttanut osallistujamäärään, sillä nyt ilmoittautuneita joukkueita on mukana 25 vähemmän kuin viime vuonna. Yksi lisäpäivä mahdollistaa taas sen, että turnaus voidaan pelata läpi kahdella kenttäalueella, toiminnanjohtaja Jukka Karrikka kertoo.

Stadi Cupin avajaisia vietetään tiistaina 10.6. Sonera Stadiumilla naisten Suomen Cupin finaalin yhteydessä. Turnauksen ohessa pelataan myös erityisryhmien SM-sarjan toinen osaturnaus.

Ulkomaalaisväriä turnaukseen tuo tansanialainen FC Vito, joka pelaa 12-vuotiaiden sarjassa.

- FC Vito on ensimmäinen tyttöjoukkue Afrikasta, joka on Suomessa pelaamassa. Tämä tuo varmasti hyvää ja positiivista kuvaa turnaukselle vielä lisää, Karrikka arvioi.

Stadi Cup on yksi Euroopan suurimmista tytöille tarkoitetuista jalkapalloturnauksista.

- Stadi Cup on luultavasti suurin Euroopassa. Turnauksen asema on vahva ja kyllä se on tyttöjen kalentereissa merkitty aina isolla, Karrikka toteaa.