Poikien U17-maajoukkue hävisi selvästi Saksalle

25.3.2017

Suomen alle 17-vuotiaat (1.1.2000) pojat hävisivät Turkissa pelattavissa EM-jatkokarsinoissa Saksalle 2-6 (2-4).

Kilian Ludewig vei Saksan johtoon jo kuuden minuutin pelin jälkeen, mutta sitten Suomi sai pelijuonesta kiinni.

Maximo Tolonen iski kolmessa minuutissa kaksi maalia ja Suomi siirtyi johtoon. Ensin Tolonen osui Eetu Pellikan esityöstä ja perään Teemu Jäntin syötöstä.

Suomen ensimmäinen maali tuli keskialueen pallonriiston jälkeen. Pellikka keskitti päädystä takaviistoon ja Tolonen oli paikalla.

Myös toisessa maalissa Suomi onnistui ensin katkaisemaan Saksan hyökkäyksen. Tolonen pääsi läpi ja teko hallitun osuman.

Tuota riemua kesti viisi minuuttia, kunnes Dennis Jastrzembski toi Saksan tasoihin. Kolme minuuttia tästä ja Maurice Malone viimeisteli Saksalle kolmannen osuman.

Saksa teki neljännen maalinsa Elias Abouchabakan toimesta juuri ennen taukovihellystä. Sama mies oli asialla toisen puoliajan seitsemännellä minuutilla.

Jastrzembski lisäsi Saksan karkumatkaa 56. minuutilla ja tuo maali jäi ottelun viimeiseksi.

- Joukkue pelasi sillä mentaliteetilla kuin pitikin. Lähdimme voittamaan ottelua. Saksa meni aika sekaisin meidän maaleistamme, mutta johtoasema olisi vain pitänyt pystyä pitämään pidempään, maajoukkuevalmentaja Kimmo Lipponen mietti Palloliiton sivuilla.

Suomen hyökkäyspeliin Lipponen oli tyytyväinen.

- Iskimme Saksan heikkoihin kohtiin ja paikkoja oli useampaankin maaliin. Pellikka ja Tolonen olivat koko ajan vaarallisia, Lipponen painotti.

Ongelmana sen sijaan oli fyysisten saksalaisten pitäminen kurissa Suomen puolustuspäässä.

- Saksa oli todella vahva boksissa, Lipponen myönsi.

Avausottelussaan tappion Turkille kärsinyt Suomi kohtaa turnauksen päätöspelissä tiistaina Armenian.

Saksa-Suomi 6-2 (4-2)
6. min 1-0 Kilian Ludewig
17. min 1-1 Maximo Tolonen
20. min 1-2 Maximo Tolonen
25. min 2-2 Dennis Jastrzembski
28. min 3-2 Maurice Malone
40. min 4-2 Elias Abouchabaka
47. min 5-2 Elias Abouchabaka
56. min 6-2 Dennis Jastrzembski