Pikkuhelmarit sai pistetilinsä auki MM-kisojen päätösottelussa

Pikkuhelmarit sai pistetilinsä auki MM-kisojen päätösottelussa

21.11.2018

Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue avasi pistetilinsä MM-lopputurnauksen päätöspelissään. Joukkue taisteli Uruguayta vastaan 1-1-tuloksen Aino Vuorisen maalilla.

Emma Immoselle sattui maalillaan ottelun alkuminuuteilla paha harhasyöttö, mutta kapteeni korjasi oman virheensä ja torjui Deyna Moralesin alakulmaa tavoitelleen laukauksen.

Uruguay sai 13. minuutilla vapaapotkun oikealta noin 25-metristä. Micaela Dominguezin laukaus meni hieman ohi etukulmasta. Ottelun alku oli Suomelle vaikea, mutta joukkue paransi puoliajan edetessä.

Suomi loi hyvän hyökkäyksen oikealta. Katariina Kosola nousi ja keskitti matalana maalille, mutta Uruguay purki kulmaksi. Tuuli Enkkilä ei aivan ehtinyt ajoissa takatolpalle, jonne Annika Huhta kulman toimitti. Aino Vuorinen viiletti seuraavaksi vasemmalta kohti vastustajan maalia ja löysi takaviistosta Huhdan. Maalivahti Agustina Caraballo torjui matalan laukauksen.

Päävalmentaja Marko Saloranta joutui tekemään jo puolen tunnin kohdalla ensimmäisen vaihtonsa, kun Kaisa Juvonen tuli vamman vuoksi sivuun. Tilalle juoksi Nea Silvola. Uruguay otti peliä jälleen haltuunsa puoliajan loppua kohden. Esperanza Pizarro puski 41. minuutilla vasemmalta lähteneestä keskityksestä, mutta ohi maalin.

Sharon Lopez katkaisi Jenni Kantasen nopean hyökkäysyrityksen varoituksen arvoisesti heti toisen 45-minuuttisen alussa. Kantanen taisteli 16-alueen rajan tuntumassa pallon Huhdalle, joka jatkoi sen edelleen oikealle Vuoriselle. Hyökkääjä liikkui hyvin linjassa, murtautui eteenpäin ja laukoi Suomen 1-0-johtoon 51. minuutilla.

Toisessa päässä hyvän turnauksen pelannut toppari Joanna Tynnilä taisteli tilanteen loppuun eikä päästänyt vastustajaa laukomaan. Uruguay alkoi kuitenkin pian viritellä kiriään. Belen Aquino purjehti kohti maalia keskeltä, mutta Immonen torjui laukauksen. Emäntämaa sai tukun vaarallisia erikoistilanteita, mutta Suomi kesti aina 79. minuutille saakka.

Suomi ei saanut purettu pelivälinettä omalta alueeltaan ja Pizarro laukoi pallon oikeaan yläkulmaan. Molemmilla oli lopussa paikkansa. Suomalaisista yrittivät Kosola ja Dana Leskinen, mutta Caraballo ei ollut enää ohitettavissa.

Suomi sai lohkon kolmesta ottelusta pisteen ja sijoittui kolmanneksi. Lohkon voitti Ghana ja toinen oli Uusi-Seelanti. Uruguay jäi viimeiseksi.

Suomi-Uruguay 1-1 (0-0)
51’ 1-0 Aino Vuorinen
79’ 1-1 Esperanza Pizarro

Suomen kokoonpano:
1 Emma Immonen (C)
2 Joanna Tynnilä
4 Kaisa Juvonen ->> 31. 7 Nea Silvola (v)
6 Nana Yang
8 Oona Siren 
10 Tuuli Enkkilä 
11 Jenni Kantanen (v) ->> 63. 20 Dana Leskinen
14 Aino Vuorinen
15 Annika Huhta ->> 80. 13 Emmi Siren
17 Vilma Koivisto (v)
18 Katariina Kosola

Vaihdossa:
12 Anna Koivunen
3 Jenna Topra
5 Ella Pesonen
9 Alisa Hokkanen
16 Julia Sainio
19 Heta Olmala

Ei kokoonpanossa:
21 Fanny Söderström 

Lähde: www.palloliitto.fi