Paha takaisku U19-maajoukkueelle - Brentford ei päästä maalitykkiä EM-kisoihin

Paha takaisku U19-maajoukkueelle - Brentford ei päästä maalitykkiä EM-kisoihin

11.7.2018

Brentford FC:n riveissä seurajoukkuetasolla pelaava Marcus Forss ei edusta Suomea 16.7. alkavissa U19-poikien EM-kotikisoissa. Hyökkääjän englantilaisseura on päättänyt olla päästämättä pelaajaansa turnaukseen.

Marcus Forss on ollut Suomen maajoukkueissa ikäluokkansa runkopelaaja ja hän oli mukana viimeksi kesäkuun alussa, kun U19-pojat kohtasivat Montenegron U20-joukkueen Eerikkilässä.

Ennakkoon oli sovittu, että Forss ei osallistu Suomen kahdelle viimeiselle leirille, vaan Brentfordin edustuksen kauteen valmistavalle leirille. Forss pelasi hienon kauden 2017-18 seuran reserveissä ja 19-vuotiaan seuraava tavoite on edustuksessa.

Seurajoukkueiden ei ole pakko päästää pelaajiaan nuorten maaotteluihin tai edes arvoturnauksiin ja Brentford käyttää nyt tätä oikeuttaan. Suomen valmennusryhmä ja liiton johto ovat pettyneitä englantilaisten ratkaisuun.

- Brentford ilmoitti meille kesäkuun puolessavälissä, että he eivät halua päästää Marcusta tähän turnaukseen. Olemme saaneet vahvistuksen säännölle UEFA:sta ja olemme myös keskustelleet Englannin liiton teknisen johtajan Dan Ashworthin kanssa heidän vastaavista tapauksista, urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen kertoo.

- Pelaajat, jotka ovat juuri nousemassa edustusjoukkueisiin eurooppalaisissa sarjoissa ovat tässä mielessä ongelmallisessa tilanteessa. Ashworth kertoi, että heillä tulee vastaavia tapauksia joka kesä. Nuoret pelaajat itse ovat ikävimmässä asemassa. He ovat ottamassa isoja askeleita tulevaisuutensa kannalta.

Tihinen on keskustellut asiasta useampaankin otteeseen Brentfordin teknisen johtajan Robert Rowanin kanssa.

- Yritimme räätälöidä paketin, jossa Marcus menettäisi heidän pre-seasonistaan mahdollisimman vähän ja että hänen lähtökohtansa pelata edustusjoukkueessa tulevalla kaudella olisivat mahdollisimman hyvät. Viimeisimmän ehdotuksen mukaan Marcus olisi ollut heidän seuratoiminnastaan poissa viikon ja menettänyt yhden harjoitusottelun.

- Tämän mukaan Marcus olisi pelannut Suomen paidassa kisaottelut Italiaa ja Norjaa vastaan. Keskusteluja käytiin manageri Dean Smithin ja Marcuksen kanssa. Lopputulos on kuitenkin se, että he eivät halua häntä luovuttaa. Tämä on kova isku meille, mutta meidän on nyt reagoitava asiaan oikein. Meillä on laadukkaita ja nälkäisiä hyökkääjiä joukkueessa hyvänä esimerkkinä HJK:n Eetu Vertainen.

Suomen lopullinen joukkue 16.-29.7. pelattavaan lopputurnaukseen julkaistaan perjantaina. Juha Malisen suojatit saivat kotikisoille mahdollisimman hyvän kenraalin voittamalla toisen turnausjoukkueen Turkin 2-0-lukemin Vertaisen kahdella osumalla.

lähde: www.palloliitto.fi