Malinen nimesi U19-maajoukkueen Sveitsi-otteluihin

Malinen nimesi U19-maajoukkueen Sveitsi-otteluihin

09.3.2018

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien EM-kotikisoihin valmistautuva joukkue kohtaa maaliskuun lopulla Sveitsin tuplamaaottelussa. Tuore päävalmentaja Juha Malinen on valinnut joukkueensa.

U19-joukkue matkaa Zürichiin keskiviikkona 21.3. ja ensimmäinen peli on edessä perjantaina 23.3. Juha Malinen toimii edelleen myös U21-maajoukkueen päävalmentajana, joka kohtaa 23.3. EM-karsintaottelussa Liettuan Gargzdaissa.

Malinen valmentaa 23.3. Pikkuhuuhkajia ja matkaa Sveitsiin lauantaiaamuna. Tämän jälkeen U19- ja U21-maajoukkueilla ei tule enää päällekkäisyyksiä.

- U21-maajoukkue kokoontuu sunnuntaina 18.3. Helsinkiin ja lähtee siitä tiistaina Liettuaan, mutta minä jään vielä Helsinkiin ja kokoan U19-ryhmän kasaan. Tervehdin joukkueen tiistaina, harjoittelemme kertaalleen ja käymme läpi perusasiat, Malinen kertoi.

- U19-valmennusryhmä hoitaa ensimmäisen Sveitsi-pelin ja minä lennän Helsingistä Liettuaan. Sveitsiin saavun puolilta päivin lauantaina 24.3. Siitä lähtien olemme kokonaisuudessaan kasassa, muita päällekkäisyyksiä ei tule. Tietysti haluaisin olla mukana koko ajan, mutta se ei ole nyt mahdollista. Ohjelmasta on kuitenkin saatu ihan inhimillinen, hän jatkoi.

Malinen nimitettiin päävalmentajaksi lauantaina 3.3., kun Kimmo Lipponen oli vapautettu tehtävästä. Joukkue isännöi 16.-29. heinäkuuta ikäluokan EM-lopputurnausta Pohjanmaalla.

- Ensimmäinen tunne ratkaisua kohtaan oli tietysti hämmennys ja surukin. Kimmo on ollut minulle luotettava apu, olen saanut häneltä liigavalmentajana useista pelaajista hyviä vinkkejä. Työhön on kuitenkin tartuttava ja tartuttu, tämä on normaalia jalkapalloelämää. Aikataulusta tulee tiukka, joten viikko on ollut hyvin työntäyteinen.

- Olen kartoittanut pelaajia ja koska en kaikkia tunne, olen myös kysynyt mielipiteitä eri ihmisiltä. Olen pyrkinyt saamaan mahdollisimman hyvän kuvan siitä, mitä on tapahtunut pelaajien kanssa, mitä he ovat tehneet ja mitä he pystyvät antamaan. Yksi tehtävä on tietysti ollut myös taustojen muokkaaminen. Päävalmentajan vaihtuessa tulee aina joitain muutoksia.

Juha Malisen U19-valmennusryhmän muodostavat valmentajat Marko Rajamäki ja Jari Litmanen sekä maalivahtivalmentajat Antti Niemi ja Eemeli Reponen. Maaliskuun lopun leirillä maalivahtivalmentajana toimii muiden maajoukkueleirien päällekkäisyyksien vuoksi Tuomas Peltonen.

Suomen ottelut Sveitsiä vastaan:
23.3. klo 18 Sveitsi-Suomi, Stadium IGP Arena, Wil
26.3. klo 13 Sveitsi-Suomi, Stadium IGP Arena, Wil

Suomen joukkue:
Rasmus Leislahti HJK
Miika Töyräs KuPS
Kristian Heinolainen PS Kemi
Juho Montola TPS
Valtteri Vesiaho HJK
Paavo Voutilainen FC Lahti
Kalle Katz HJK
Ville Tikkanen SJK
Juho Hyvärinen RoPS
Samu Laitinen HJK
Jaakko Oksanen Brentford FC
Abukar Mohamed SS Lazio
Teemu Jäntti FC Lahti
Saku Ylätupa AFC Ajax
Sergei Eremenko FC Spartak Moskva
Joel Mattsson IFK Mariehamn
Eetu Vertainen HJK
Timo Stavitski SM Caen
Serge Atakayi Rangers FC
Marcus Forss Brentford FC
Tobias Fagerström Hamburger SV
Irfan Sadik FC Lahti

Lähde: www.palloliitto.fi