(C) Jussi Eskola

Suomi futsalin PM-turnauksen voittoon - Autiolle sadas maaottelu

03.12.2016

Suomen miesten futsalmaajoukkueelle perjantai oli todellista juhlan aikaa. Niukka 1-0-voitto Ruotsista varmisti Suomelle PM-turnauksen voiton jo ennen viimeisiä otteluita ja kapteeni Panu Autio pelasi komeasti tasan sadannen maaottelunsa.

Ottelun ainoa maali syntyi tyylikkäällä tavalla ajassa 29.28. Hosio keskitti vasemmalta laidalta takatolppaa kohden, minne nousi Mikko Kytölä. Ohjaus suoraan ilmasta ohitti ruotsalaismaalivahdin varmasti.

Suomen toinen valmentaja Ville Sihvonen oli tyytyväinen voittoon, joka jatkoi puhdasta peliä Norjasta ja Grönlannista otettujen täysien pistepottien jälkeen. Aiemmissa otteluissaan Suomi oli voittanut Norjan 4-0 ja Grönlannin 6-4.

- Peli oli intensiivinen, katsomossa paljon porukkaa ja hyvä tunnelma. Kolmeen voittoon turnauksessa ei voi olla kuin tyytyväinen. Turnaus on ratkennut, mutta hoidamme päätöspelin Tanskaa vastaan kunnialla, Sihvonen totesi.

Perjantai-ilta jää historiankirjoihin myös tyylikkään kapteenin Panu Aution sadantena maaotteluna.

- Minulla on ollut aikoinaan kunnia pelata Panun kanssa ja nyt viimeiset kuusi vuotta työskennellä valmentajana hänen kanssaan. Panu on iso pioneeri suomalaiselle futsalille. Sata maaottelua on upea merkkipaalu ja on mukavaa, että hän sai sen täyteen näin hyvässä ottelussa, luotsi kehui.

Lähde: SPL:n tiedote