Maajoukkuevahti palaa Ilves FS:n riveihin

26.5.2011

Ilves FS:n kivikova maalivahtiosasto vahvistuu entisestään. Maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Juha Ojanperä siirtyy ensi kaudeksi takaisin Ilves-paitaan. Ojanperä on ehtinyt aikaisemman Ilves-uransa jälkeen pelata futsalia sekä PoPa:ssa että Mad Maxissa ennen paluutaan Ilvekseen.

Ojanperä palaa innolla takaisin Ilves-paitaan.

- On kyllä hienoa päästä edustamaan taas Ilvestä ja palata ns. juurilleen muutaman vuoden tauon jälkeen, Ojanperä kertoo Ilveksen sivuilla.

Ilveksen ykkösmaalivahtina on viimeiset kaksi kautta pelannut vakuuttavasti toinen maajoukkuerinkiin kuuluva maalivahti Tuomas Kallioinen. Taistelupeliajasta onkin kova.

- Pelejä on paljon tiedossa ja varmaan riittää peliaikaa molemmille, mutta kyllähän tilanne tuo uutta potkua treenaamiseen.

Ojanperä pelaa kesäisin Nokian Palloseurassa jalkapalloa, mutta maalivahti menee futsalin ehdoilla.

- Siinä tarvii vähän joustaa molempiin suuntiin, mutta futsal on valikoitunut ykköslajiksi ja enempi sen ehdoilla mennään.

Ojanperä toivoo, että pystyisi ensi kaudella kehittymään edelleen.

- Joukkueen tavoitteisiin tähdätään, mutta vielä jos sais henkilökohtaisella tasollakin hyvän treenin myötä jotain kehitystä tapahtumaan.

Ilveksen päävalmentaja Petteri Pulkkinen oli paluumuuttajasta mielissään.

- Julli on tuttu mies vuosien takaa ja vanha Ilves-peluri, joten tässä siirrossa on sellaista kotiinpaluun meininkiä. Huippumaalivahti ja ns. kasvattajaseura kohtaavat jälleen. Siirto oli mieleinen molemmille osapuolille. Ojanperästä saamme loistavan lisän maalivahtiosastolle, joka on mestarin arvolle sopiva eli Suomen kovin.

- Pelaajana Julli on määrätietoinen ja edelleen kehityshaluinen. Ihmisenä hänen kanssaan on helppo tulla toimeen ja Julli on Ilveksen pelaajillekin tuttu monista eri yhteyksistä, joten sopeutumisessa joukkueeseen ei ole mitään ongelmia. Yhdessä kolmikko Kallioinen, Ojanperä ja Laine muodostaa loistavan ryhmän, joka tulee varmasti vieläkin kehittymään maalivahtivalmentaja Jussi "Jude" Lahtisen komennossa.

Pulkkinen myöntää, että Ojanperä tuo mielenkiintoisen pulman päävalmentajalle.

- Ojanperän tulo aiheuttaa tietysti myös positiivisen ongelman, sillä maalitolppien välissä ei kerralla ole tilaa kuin yhdelle maalivahdille, joten lähtökohtaisesti yritämme löytää Laineelle sopivan pelipaikan lainasopimuksella. Nuori ja kehittyvä kaveri tarvitsee ennen kaikkea peliaikaa tällä hetkellä. Kallioinen ja Ojanperä muodostavat sekä maajoukkueessa että Ilveksessä vastuukaksikon tulevalla kaudella. Pelimäärä tulee olemaan kuitenkin korkea, joten molemmille huippukassareille tulee kyllä tarvittava määrä pelejä. Toivonkin että maalivahdit tekevät toisistaan vieläkin parempia työskennellessään yhdessä sekä Ilveksen että maajoukkueen menestyksen eteen.

Hallitseva mestari Ilves FS pääsee jälleen loppukesästä osallistumaan UEFA Futsal Cuppiin. Valmistautuminen siihen ei ole vielä Pulkkisen mukaan alkanut.

- Valmistautuminen syksyn UEFA-cupiin alkaa todenteolla kesäkuun puolivälissä sen jälkeen kun osa Ilveksen pelaajista palaa Ranskan futsal-turnauksesta takaisin. Sitä ennen otetaan kevyttä siirtymää ruohokentiltä kohti kovempia alustoja.

Lähde: www.ilvesfs.fi/