Futsaliin uusi kilpailu - Final Four -turnaus tammikuussa

Futsaliin uusi kilpailu - Final Four -turnaus tammikuussa

06.1.2017

Futsal-Liigaseurat Ry lanseeraa uuden kilpailun Futsal-Liigan joukkueille: Futsal Final Four -turnaus, joka pelataan Tesoman palloiluhallissa 14.-15.1.2017.

Kilpailussa on nimensä mukaisesti mukana neljä joukkuetta ja historian ensimmäisessä turnauksessa tammikuun 14.1.-15.1.2017 ovat mukana isäntä Ilves FS, Leijona Futsal, SoVo ja Sievi Futsal.

Turnauksen pelipaikkana toimii uusi upea Tesoman palloiluhalli Tampereella.

Idea turnaukseen tuli Espanjasta ja Futsal-Liigaseurat ideoi tästä hienon huipennuksen keskelle kautta. Turnaukseen osallistumisoikeuden sai kauden puolivälin sijoituksen mukaan kolme parasta seuraa. Järjestäväksi seuraksi arvottiin Ilves FS, joka sai näin automaattisesti osallistumisoikeuden. Sijoituksen perusteella mukaan pääsivät hallitseva Suomen mestari Sievi FS, Leijona Futsal Akaasta ja Someron Voima.

Turnauksesta on tulossa iso ja hieno tapahtuma. Markkinointiin on satsattu ja kaikki ottelut tulevat YLE:n kanavilla. Näin futsal saa ehkä historiansa suurimman huomion Suomessa ja varsinkin Tampereella. Katukuvassa on liki 50 mainosjulistetta. Joukkueille on myös hulppeat puitteet, sillä ne majoittuvat hienossa Sokos hotelli Tornissa ja viettävät yhteisillallisen Tornin ravintolassa.

Tarkoituksena on, että turnauksesta tulee perinne ja siitä kehkeytyy merkittävä tapahtuma urheilutalven pimeimpään aikaan. Yhteistyökumppanit ovat lähteneet hienosti mukaan ja toivottavasti myös yleisö löytää sankoin joukoin paikan päälle. Turnausta kehitetään lisää, kunhan ensin saadaan palautetta ensimmäisistä kokemuksista. On mahdollista, että siihen voidaan ottaa mukaan enemmänkin joukkueita.

Turnauksen voittajalle on luvassa maineen ja kunnian lisäksi rahapalkinto suuruudeltaan 2000 €. Lisäksi turnauksen mahdolliset tuotot jaetaan turnaukseen osallistuvien kesken.

Ottelut

Lauantai 14.1.

Klo 13:00 Välierä 1, Ilves FS - SoVo, Tesoman palloiluhalli
Klo 16:00 Välierä 2, Leijona Futsal - Sievi Futsal, Tesoman palloiluhalli

Sunnuntai 15.1.
Klo 13:00 Pronssiottelu, Tesoman palloiluhalli
Klo 16:00 Finaali, Tesoman palloiluhalli